picture-01

Zaaimachines

Kruse heeft een groot aanbod van machines en veel zaaimachines te koop. Maar naast dat wij zaaimachines te koop hebben staan, helpen wij u graag in het gehele proces van de aankoop. Bent u opzoek naar een specifieke zaaimachine? Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u graag advies? Neem contact met ons op. Bel ons op +31(0)541 291756 of vul ons contactformulier in. Bekijk ook onze catalogus voor meer informatie over onze zaaimachines. Voor meer technische informatie en prijzen, dan kunt u hier klikken.

Een gedeelte van het overzicht van zaaimachines

Zaaimachine kopen

Zaaimachines van APV zijn  uitermate geschikt om alle korrelvormige producten te zaaien/strooien. Zaaimachines worden elektrisch aangedreven  met 12 Volt stroomspanning van de accu van de tractor. Over het algemeen zijn er 2 soorten zaaimachines: de centrifugaal strooiers met strooischijf en  de pneumatische zaaimachines met slangen. Bent u benieuwd welke (APV) zaaimachine voor u het meest geschikt is? Neem contact op met Kruse en wij adviseren u graag over de juiste zaaimachine.

Soorten zaaimachines

De centrifugaal strooiers

Centrifugaal strooiers met inhoud van 40, 100 en 200 liter zijn leverbaar met doseerschuif en strooischijf, De 100 liter uitvoering  is ook leverbaar met doseerwals i.p.v. doseerschuif zodat snelheid afhankelijk gestrooid kan worden. De strooibreedte wordt bepaald door het toerental van de strooischijf  dat op afstand met de computer wordt ingesteld.

Pneumatische zaaimachines

Pneumatische zaaimachines met inhoud van 120 liter tot 800 liter zijn uitgevoerd zijn uitgevoerd met doseerwals,  waardoor rijsnelheid-afhankelijk zaaien/strooien mogelijk is. De pneumatische zaaimachines met 120 tot 500 liter inhoud kunnen uitgevoerd worden met 8 of 16 uitlopen en de 800 liter inhoud kan uitgevoerd worden met  16 of 32 uitlopen. De machines kunnen alle  korrelvormige producten zowel op rijen  als breedwerpig zaaien/strooien.
Bovendien zijn de pneumatische zaaimachines met 120 tot 500 liter inhoud ook in kunstmest-uitvoering leverbaar die corrosiebestendig zijn en beter zijn afgedicht bij microgranulaatkorrels.
Met doseerwals wordt de zaaihoeveelheid zeer nauwkeurig uitgevoerd en kunnen grotere hoeveelheden per hectare worden gezaaid/gestrooid, bovendien zijn pneumatische zaaimachine veel minder windgevoelig

Zoutstrooiers

Zoutstrooiers met 40 liter, 100 liter en 250 liter zijn uitgevoerd  met RVS strooischijf. De 40 liter zoutstrooier is uitgevoerd met doseerschuif terwijl de 100 liter en 250 liter inhoud  zijn uitgevoerd met doseervijzel waardoor deze rijsnelheid-afhankelijk kunnen strooien met trefpuntverstelling voor meer links of meer rechts te strooien.

APV zaaimachine

APV zaaimachines met kunstmest-uitvoering zijn zeer geschikt voor het strooien van kunstmest in microgranulaatkorrels omdat de APV machines zeer nauwkeurig  tot in de kleinste hoeveelheden kunnen doseren. Bovendien zijn deze machines corrosie-bestendig en goed afgedicht voor micro-granulaat-korrels .Ook grote korrels zoals erwten bonen en granen kunnen in grote hoeveelheden gedoseerd en gezaaid worden met de grootste mogelijke  nauwkeurigheid. Alle APV  zaaimachine worden in samenwerking met beproeving instituten beproefd op nauwkeurigheid van doseren en verdelen en bovendien worden de machines langdurig beproefd  op kwaliteit en levensduur.
Omdat APV zaaimachines veel worden gebruikt n in combinatie met grondbewerkings-machines, plantmachines, pootmachines en bestaande zaaimachines wordt veel geld bespaard aan arbeidsloon en brandstof. Bovendien blijft door minder werkgangen de structuur van de grond beter in stand

APV graslandverzorgings-machines

APV heeft veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van graslandverzorgings-machines in combinatie met een pneumatisch zaaimachine  die het graszaad doorzaait. In samenwerking met beproevingsinstituten zijn meerdere jaren beproevingen uitgevoerd voor het verwijderen van ongewenste grassen en onkruiden en is ook aan de opkomst van het doorgezaaide graszaad veel aandacht besteed. .Afhankelijk van de bodemomstandigheden kan de druk op de 10 of 12 mm worden ingesteld zodat de ongewenste grassen en onkruiden ook bij minder gunstige omstandigheden worden verwijderd
Door APV is een speciale graszaadeg  met 8 mm tanden ontwikkeld die het graszaad  op de grond brengt en licht toedekt zodat de opkomst van graszaad wordt gegarandeerd. Wij geven u graag een aantal voordel van APV machines:

  • Duurzaam en stabiel reservoiropzetstuk
  • Hectare-teller
  • Aftapfunctie
  • Verschillende zaaimachine doseerrollen.
  • Windongevoelig en exacte dosering van het zaad
  • Bewaking en controle van het zaaiastoerental
  • Eenvoudige montage